Meranti schuifpui

Meestal wordt aangenomen dat Meranti een houtsoort is. Het is echter een combinatie van diverse houtsoorten. Dit hout komt uit Zuidoost-Azië. Hout dat in Nederlandse schuifpuien wordt verwerkt komt over het algemeen uit Indonesië en Maleisië. Deze houtsoort heeft vaak een rode kleur en is voor multiplex platen en geschaafd hout bruikbaar. Doordat Meranti een erg krachtige houtsoort is, is het bijzonder geschikt voor het bouwen van een schuifpui.

Isolatiewaarde

Elk type hout isoleert goed. Door hierbij passende beglazing te combineren, creëert u meer woongenot. Een hoge isolatiewaarde zorgt ervoor dat u minder hoeft te stoken, waardoor uw energierekening omlaag gaat.

Uiterlijk

Wilt u een klassieke uitstraling creëren? Kies in dat geval voor dit type hout voor uw schuifpui. Deze houtsoort past perfect bij een klassiek onderkomen door de chique uitstraling. Het is stijlvol en zal het aanzicht van uw woning erg beïnvloeden.

Kleur

Schilderen is bij de Meranti schuifpui eenvoudig. Zo heeft u de mogelijkheid om de schuifpui van kleur te veranderen wanneer u dit wenst. Dit geeft u de mogelijkheid om het aanzicht van uw woning te veranderen door het materiaal van een passende kleur te voorzien.

Onderhoud

U zult de Meranti schuifpui ieder jaar meerdere malen moeten inspecteren op mankementen. Hout heeft in tegenstelling tot kunststof, periodiek onderhoud nodig. Daarom is het noodzakelijk om alles regelmatig na te kijken. Op deze manier ziet u een barst of andere beschadiging tijdig en kunt u het direct repareren.

De veiligheid

Informeer bij uw specialist naar de inbraak werende eigenschappen van de pui. Het is mogelijk dat er aanvullende maatregelen moeten worden genomen om de pui veiliger tegen inbraak te maken. Hierdoor stijgen de kosten.

Conclusie

De Meranti schuifpui sluit mooi aan bij klassieke woningen. Het is een duurzame materie waardoor het een lange levensduur heeft. De houtsoort is makkelijk om over te schilderen en de isolatiewaarde is hoog. Dat u meer onderhoud moet plegen vergeleken met een aluminium of kunststof exemplaar is een nadeel. Hiernaast dient u zich te verdiepen in de beveiligingsmaatregelen tegen inbraak.